Lyda’s Ladies is een groep van 12 zangeressen, allen leerling van Lyda van Tol.


In mei 2013 zijn we bij elkaar gekomen om eenmalig een optreden te verzorgen bij de opening van de Piano Promenade dat jaar in Amstelveen. Dat was zo’n ontzettend leuke en muzikale ervaring, voor zowel zangeressen als publiek, dat we niet meer wilden stoppen en besloten om als koor bij elkaar te blijven: Lyda’s Ladies!

In het jaar daarop hadden we verschillende optredens. We hebben hard gewerkt aan de opbouw van ons repertoire en de kwaliteit van onze uitvoeringen. Ons repertoire is heel divers; van klassiek tot close harmony, van gospel tot pop. Van onbekend tot “meezingers” samen met ons publiek. Juist die variatie spreekt ons aan. Zodra het lied ons aanstaat kan het in ons repertoire opgenomen worden.

We zijn allen ervaren zangeressen. Hoewel de meeste van ons daarnaast ook al jaren zingen in verschillende koren, vinden wij het zingen bij Lyda’s Ladies een unieke ervaring. We raken steeds beter op elkaar afgestemd, in “close harmony”, en komen muzikaal op een steeds hoger niveau.

Lyda van Tol is zangpedagoge in Amstelveen. Ze heeft piano en zang gestudeerd aan het Conservatorium in Amsterdam. Lyda  is een enthousiaste, zeer muzikale dirigent. Ze legt de lat hoog en wij ook. Dat maakt ons plezier en enthousiasme alleen maar groter.

Lyda van Tol weet niet anders dan dat haar leven uit muziek bestaat.